frivolus 2018

Podroben opis programa

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen, nastopajoči pa bodo veseli vsakega cekina v klobučku.

Med 10. in 12. uro bo na trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla potekala otroška delavnica, v Hlavatyjevem parku pa predstavitev in razstava lutk.

Predstave se bodo zvrstile od 16. do 22. ure v starem mestnem jedru Kopra, in sicer na Titovem in Carpaccievem trgu, na Čevljarski ulici, trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla, Hlavatyjevem parku, razgledni točki ob dvigalu (Belveder) in mestni promenadi.

Glavni večerni predstavi bosta potekali v petek in soboto na Titovem trgu ob 21. uri. V petek, 31.8. se bo izvedel Ognjeni šov in predstavil se bo požiralec mečev Murray Molloy, v soboto, 1.9., pa bo nastopil multiinstrumentalist in samouk Roberto Heruzzo ter Aerial Circus s plesom na trakovih Aquariom.

V primeru slabega vremena se bodo predstave 31.8. in 1.9. odvile v Centru mladih Koper, dne 2.9. pa v Taverni.

Podroben urnik in lokacije predstav si lahko ogledate TUKAJ.
Spremljajte nas lahko tudi na Facebook strani ter Facebook dogodku.

THE RECORD BREAKER (ABRAHAM ARZATE)
Sanje The Record Breakerja so biti slaven in imeti veliko oboževalcev. Ni najbolj čeden, niti najbolj pameten in tudi ne močan. Ima pa nekaj, kar ga naredi drugačnega od ostalih – neuničljivo samozavest. Energetična in originalna komedija, kjer karakter prikaže »smrtonosne skoke«, »paranormalne sposobnosti« in še veliko drugega.

MAGO MUTI (FELIPE ALVAREZ MUTIS)
Mago Mutijeva filozofija temelji na velikem mehiškem šovmenu Marui Moreno »Cantinflas«, ki je rekel: »Prva obveza vsakega človeka je biti srečen ... Druga je, da moraš osrečevati tudi druge.« V vsaki predstavi se ta mladi čarodej trudi ustvariti smejalni trikotnik, ki po njegovih besedah pomeni, da se ljudje: »Smejijo njemu, sebi in z njim.«

DARWIN JUGGLING (DARWIN PIMENTEL)
Šov poln žonglerskih prizorov in plesa po ritmu salse, kjer sta eksplozija in mistika perfektno povezani. Vse to pomešano s tehniko, humorjem in improvizacijo ima poseben učinek na gledalce. Pozor ... nekdo lahko postane zvezda predstave.

MONA CIRCO (LUZ RODRIGUEZ LOZANO)
Monocikel in bič skupaj z Mono v popotovanju smeha in začudenja, tehnike in nerodnosti. Cirkuška predstava z znakovnim jezikom za vsa občinstva. Očarala bo s humorjem in njenimi spretnostmi.

EL TRIO LA LA LA
Živa kipa, ki zabavata na vse možne načine z izvirnimi idejami. S svojo edinstvenostjo pritegneta marsikateri pogled. Če vržeš nastopajočima kakšen kovanec te lahko tudi presenetita.

MURRAY MOLLOY
Šov, ki kljubuje smrti in bolečini. Pridite pogledat tega zmešanega Irca, ki s straniščno desko počne stvari, za katere ste pred tem mislili, da niso možne. Za veliki finale pa točna vključuje tudi požiranje meča.

ROLANDA (GULIMAR TELMA MELITO)
Rolanda je nežen karakter za katerega se zdi, da prihaja iz drugih časov. Družinska predstava, ki vključuje kombinacijo vrtenja žoge, žongliranja in drugih spretnosti.

ČUPAKABRA
Kufrband: ulična prestava z živo glasbo, zvočili in gibom popelje gledalce na rob gravitacije. Žongliranje, humor in akrobacije za vse generacije.
31.8. Titov trg ob 19.00
Verdijeva ulica ob 17.15
Ognjeni šov: vse stvari se pričnejo z drobno iskrivo. Če iskrico ujamemo in negujemo nastane majhen plamen, ki zaneti strast. Ko plamen strasti razpihamo z ljubeznijo, ogrejemo vsa srca sveta.
31.8. Titov trg ob 21.00

AQUARIOM (AERIAL CIRCUS)
Zgodba govori o iskanju ravnotežja in zdravilnih sil v nas, v naravi in našem odnosu do nje ter vsega, kar nas obkroža. Govori o oceanih in morjih, ki postajajo vedno bolj onesnaženi. O potrebi po transformaciji, spremembi v nas in posledično tudi v našem okolju. Življenje v morskih globinah je skrivnost, v kateri izginja sila gravitacije, bitja lahkotno lebdijo in zvoki se prepletajo v pravljice, dokler vanje ne stopi turbolenca pohlepne mašine.
1.9. Titov trg ob – 21.00

BLINK CIRCUS
Blink Circus je edinstvena potujoča razstava v viktorijanskem slogu! Vseh 130 slik je mogoče videti samo in zgolj s povečevalnimi stekli in posebnimi lučmu, ki pričarajo tridimenzionalni učinek. Gledalca bo na tej sanjski poti odkritja fotografsko-cirkuškega sveta obdajala svetloba in sinhnoriziran zvok... brez časovne omejitve.
31.8. - 2.9.: Belveder (Vergerjev trg) od 17.00 do 20.00

CIE ALAS NEGRAS (ELSA GIRE PECHAYRE)
Za ta šov je bil navdih Odilon Redon – francoski umetnik iz obdobja simbolizma. Njegovo astetsko temačno delo polno karakterjev iz sanje je bil vir navdiha za to ulično prestavo. Karakterji živi izstopijo iz Redonovih slik in vključujejo občinstvo.

ROBERTO HERRUZO
Multiinstrumentalist in samouk nam predstavi različne, tudi doma narejene inštrumente. Bil je eden izmed polfinalistov šova Španija ima talent.
1.9. Titov trg ob 21.00 – večerna

HOOPNOSIS (LINDA VELLAR CIRCUS)
Hoopnosis je veliko več kot le cirkuška prestava. Je ritual in magična ceremonija akrobatike. Srečneži iz občinstva so lahko sami del hipnoze in s tem del akrobatske izkušnje, kjer naredijo nekaj česar prej nikoli niso pričakovali, da lahko.