Frivolus 2016

Frivolus navdušil Koper

Obiskovalci, ki jih je sicer v prvih dneh zmočil dež, so na festivalu lahko srečali klovne, čarovnike, akrobate, ulične glasbenike in izvajalce različnih umetniških zvrsti. V času dežja, so predstave potekale v Taverni, nato se je vendarle razvedrilo in je festival zaživel v svoji pravi naravi. 

Za nami je več kot uspešen tridnevni festival, kakršnega v Kopru še ni bilo. Gostili smo veliko število uličnih umetnikov, ki so izvedli več kot 50 uličnih predstav. Veseli smo, da je kljub slabemu vremenu festival zaživel in si je predstave ogledalo veliko obiskovalcev,” je zadovoljna Klara Beltram, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP.  

Festival, ki je gostil ulične umetnike iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Nemčije, je navdušil velike in male obiskovalce. Na dopoldanskih delavnicah so se otroci učili različnih trikov uličnih umetnikov, večerne predstave pa so mnoge odrasle očarale, presenetile in nasmejale.

Odziv obiskovalcev in nastopajočih je izjemno pozitiven ter navdušujoč, zato polni umetniških vtisov že načrtujemo nov festival,” je za zaključek poudarila Klara Beltram. 

Prireditev je finančno podprla Mestna občina Koper. Medijski pokrovitelj je Radio Capris.